Icebergs

Šolsko leto 2023/2024

Icebergs: novi gledališki izziv, ki ga letos pripravlja šolska gledališka skupina goriškega licejskega pola Krilati oreh v režiji prof. Tjaše Ruzzier.

Predstavitev

Durata

od 1 septembra 2023 do 31 avgusta 2024

Opis projekta

Icebergs: novi gledališki izziv, ki ga letos pripravlja šolska gledališka skupina goriškega licejskega pola Krilati oreh v režiji prof. Tjaše Ruzzier. Vrh ledene gore kot simbol konflikta, ker se vzroki skrivajo v morskih globinah.

Dijaki bodo preko evropske književnosti prikazali različne oblike konflikta: notranji konflikt v Pirandellovem romanu Uno, nessuno e centomila; med posameznikom in družbo v Ibsenovemu Sovražniku ljudstva; med umetnikom in institucijami v Joyceovemu A Portrait of an Artist as a Young Man; med žensko in patriarhalnimi vzorci v Misteriju žene Zofke Kveder; med zakonom in etiko v Sofoklejevi Antigoni.

Igra je v štirih jezikih: v slovenščini, italijanščini in angleščini ter nekaj citati v stari grščini. Za koreografije, ki prikazujejo notranji konflikt in konflikt s tehnologijo ter naravo pa bo poskrbela večletna zunanja sodelavka plesalka Nika Bagon.

Nastopajo:

EMI KRUMP
MARTA JUG
FRANCESCO BRAIDA
ADELE FIERRO
SORAJA TOSOLINI
KRISTEL KOVIC
ADRIAN ČERNIC
ELISA ZOTTER
ASJA ZAVADLAV
NINA BENSA
MARTINA BAGON
ELI MRŽEK
DANJEL BRAINI
CHIARA D’AMELIO
NEJA VOLČIČ
URŠKA KOVIC
MARCO FIOR
NINA TUREL
MANUEL LEONZINI
PETRA COCO
ZARJA VOLČIČ
MERI FERI
GIORGIA CALLIGARIS
PETRA LODI
ATHENA PICECH
NICCOLO’ KOLATA

Cilji

-